Útmutató

A felület használatához belépés szükséges. Ehhez a jobb felső sarokban a Bejelentkezés linkre kell kattintani, és a lap elnavigál a bejelentkező oldalra. Itt meg kell adni a felhasználó nevet és a hozzá tartozó jelszót. Bejelentkezést követően a Könyvigények menüpont is elérhetővé válik, melyre kattintva láthatóvá válnak a következők:

  • könyvtár keretösszege
  • eddig elköltött összeg
  • a keretösszegből fennmaradó összeg

Alatt megjelenik a kereső és egy szűrő, ezek alatt pedig táblázatban a könyvek listája. A könyv címe mellett ki van írva, hogy a könyvből még hány darab elérhető, hány darabot lehet belőle rendelni, a könyv egységára, egy adatmező, ahova a kívánt darabszámot lehet beírni, és egy Igénylem feliratú link, amelyre kattintva az igényelt mennyiséget lehet lementeni.

Az adatmezőbe csak nullát vagy nullánál nagyobb számot szabad írni, a szám nem lehet nagyobb, mint a rendelkezésre álló mennyiség, illetve a maximum rendelhető mennyiség, nem-egyezőség esetén a kisebb számnál kisebbnek, vagy azzal egyenlőnek kell lenni.

Ha sikeres a mentés, akkor az adott sor zöldre változik, az adatmező mellet egy zöld pipa jelenik meg. Sikertelenség esetén hibaüzenet jelenik meg. Azon könyvek sora, amelyekből nullát igényel, pirosra változik, amelyik könyvvel pedig foglalkozott, az változatlan marad. Ennek az Összes könyv szűrőnél van jelentősége, ugyanis a pipát kivéve csak azok a könyvek jelennek meg, amik eddig nem estek elbírálás alá.